O udruzi

PDF Ispis E-mail
Autor Igor   
Četvrtak, 19 Siječanj 2012 19:40

Osnovni podaci:


Adresa: Lukobran 5 | 51500 Krk

OIB: 04341489477

MB: 03062775

 

Aktivnosti udruge u 2017. godini (.pdf)

 

E-kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript | Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

....................

I. Cilj udruge dobrovoljno je okupljanje sudionika antifašističke Narodno oslobodilačke Borbe, kao i antifašistički opredijeljenih građana Republike Hrvatske bez obzira na dob , spol te nacionalnu, vjersku, rasnu ili stranačku opredijeljenost.

 

 

II. Zadaće udruge su:

 

1. Zalaganje za ostvarivanje jednakosti ljudi pred zakonom, za pravo na različitost, međuljudsku toleranciju, a protiv diskriminacije u ransom, nacionalnom, vjerskom i kulturnom pogledu.

 

2. Poticanje rješavanja zdravstvenog, mirovinskog, stambenog, socijalnog i materijalno-egzistencijalnog položaja sudionika NOB-e, a posebno invalida rata.

 

3. Razvijanje solidarnosti, humanosti, prijateljstva te raznih oblika društvene pomoći bolesnim i ostarjelim članovima.

4. Zalaganje za razvijanje antifašističkih demokratskih tradicija za ostvarivanje ljudskih prava, ravnopravnost građana i zaštitu čovjekove okoline.

 

5. Suprostavljanje omalovažavanju i ignoriranju tekovina NOB-e i njenih sudionika, protivljenje oživljavanju fašizma i nacizma u bilo kojem obliku.

 

6. Očuvanje i njegovanje tekovina NOB-e, promicanje moralnih i etičkih vrijednosti antifašističkog humanizma i ljudskih prava.

 

7. Poticanje zaštite prava članstva iz oblasti mirovinskog,invalidskog i zdravstvenog osiguranja.

 

8. Suprotstavljanje manipuliranju žrtvama Drugog svjetskog rata u svakom pogledu i u tom cilju pomaganje u utvrđivanju istine o žrtvama ma na čijoj strani one bile.

 

9. Poticanje na očuvanje i održavanje spomenika i spomen obilježja vezanih za događaje i ličnosti iz NOB-e.

 

10. Izražavanje pijeteta prema poslijeratnim nevinim žrtvama, kao i žrtvama Domovinskog rata.

 

11. Poticanje umjetničkog stvaralaštva, organiziranje susreta, izložbi, proslava, obilazaka i komemoracija vezanih za doganaje iz NOB-e.

 

12. Suradnja sa srodnim antifašističkim i veteranskim udrugama u zemlji i inozemstvu, posebno s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata na pitanjima od zajedničkog interesa.

 

13. Izdavačka djelatnost sukladno pozitivnim propisima.

Ažurirano ( Petak, 14 Travanj 2017 10:16 )
 
free poker
Designed by Frisd.hr